ErVaardig » Coaching » Muziek en emotie

Muziek en emotie

Coaching met muziek

Misschien is voor jou muziek een mooie manier om op zelfonderzoek uit te gaan. Ik heb de beschikking over meerdere instrumenten en ik werk graag met ritmes en teksten. Hoe zou jouw eigen nummer klinken? Wat zou jij het liefste willen kunnen zeggen over jezelf? Wat is de mooiste versie van jezelf? Waar loop je bij jezelf tegenaan? Want vind jij nu belangrijk en wat brengt het jou? Waar zit het je in de weg? Via de muziek kun je een beroep doen op je eigen inspiratie en ook je eigen bewuste en onbewuste connectie met je gevoel. 

 

Naar aanleiding van je coachvraag, kiezen we een activiteit die aansluit bij het doel wat je zelf hebt gesteld. Vervolgens bied ik je de mogelijkheid om meer over jezelf te weten te komen en de manier te vinden die bij jou past om je doel te kunnen bereiken. 


Muziek is projectie

Liedjes, die je raken. 

Iedereen hoort wat anders ook al luisteren we naar hetzelfde.

Iedereen beleeft iets anders ook al is het het zelfde lied.

Wat heeft jou voorkeur? Hoe interpreteer je de teksten of hoor je ze niet eens?

Waarom luister je graag naar bepaalde nummers en waarom krijg je kippenvel?

Is het de schoonheid, de klank, de zuiverheid, het gevoel?

Wat zou willen uitdragen?

Het in contact komen met je gevoel en meer ervaren wat het je eigenlijk te vertellen heeft kan heel goed middels muziek. Gevoel wil namelijk gehoord worden. Ervaar je bij jezelf dat je dat best lastig vind? Ik help je er graag bij met concrete tips en bruikbare tools. 

 

Altijd vanuit een positieve benadering werken we naar de oplossing in het nu. 

 

Muziek doet iets met je; Kippenvel, een traan, wiebelende voetjes of irritatie. Zomaar en niet altijd verklaarbaar. Dat is zoals het is en je hoeft het niet te begrijpen, het is misschien niet eens te begrijpen, want we zijn allemaal andere mensen en hebben allemaal een eigen beleving. Juist dat maakt het zo mooi, muziek in te zetten, omdat het ons bedient op een manier die ons helpt om onze emoties te voelen en te laten wegvloeien.  Het kan herkenning brengen in het delen van de emotie, zonder de noodzaak te delen wat het heeft veroorzaakt. Zo kan de gedachte gewoon van jou blijven,  maar de emotie toch een weg naar buiten vinden. Of het nu fijne, verliefde, uitdagende, stoere of elk ander gevoel bij je oproept. Het ontstaat in jou! En daarmee heb je een heel mooi middel te pakken om zelf grip te krijgen op je gevoel. En dat kan vooral heel waardevol zijn in situaties die ingewikkeld zijn.  

Dat is waar muziek je raakt. De herkenning. 'Het gaat over mij, of iets wat ik eerder heb meegemaakt, wat ik ermee verbind'. Dit is heel persoonlijk en kunnen heel verschillende ervaringen zijn, met een herkenbaar gevoel.  

 


Spreekt jou dit aan?

Hoe dan verder?

Fijn! Je hebt de eerste stap gezet.

Ik wil je graag uitnodigen in alle rust mijn website te bekijken. Ik ben me er van bewust, dat het best lastig is om iemand die je niet kent, zo iets belangrijks als een veranderwens toe te vertrouwen. Aan de andere kant is het juist ook wel veilig om iemand buiten je eigen omgeving in vertrouwen te nemen.

Als professional heb ik veel ervaring met mensen, in alle soorten en maten. Met allerlei eigenaardigheden. Ik kijk eigenlijk nergens meer van op.

Ik houd ondanks dat,  nog steeds heel veel van mensen. Is dat niet geruststellend genoeg?

Mijn professionele beroepshouding met geheimhoudingsplicht zullen je daar zeker bij kunnen helpen. 

Deze zijn vastgelegd in de Ethische code en de algemene voorwaarden van het KREAC (Kwaliteitsregister Equine Assisted Coaches) waar ik na afronding van de opleiding Level 1 bij ben aangesloten. 

Dus als het je helpt nog even meer nader kennis te maken. Stuur dan een berichtje met een verzoek om contact. 


Dit kan door dit contactformulier in te vullen

Met het invullen van het contactformulier ga je akkoord met het gebruiken van je gegeven voor het doel waarvoor je het hebt ingevuld, namelijk het opnemen van contact. Uw gegevens zullen niet worden gebruikt voor toezending van nieuwsbrieven of andere informatie tenzij u daarvoor zelf uitdrukkelijk verzoekt. 


Wat is mijn ervaring muziek en emotie?

Als zangeres heb ik al heel jong ervaren dat muziek je een legitieme reden geeft om het uit te schreeuwen, als je je naar voelt. Als je dat met een liedje doet dat bij je gevoel aansluit, dan lucht dat op. En een liedje waar je lekker op kunt dansen, onbewust beweeg je al! Muziek doet iets met je. 

Doordat ik dit zo heb kunnen beleven en op deze manier heb ingezet in een herstelproces, heb ik kunnen ervaren waar bij mij de 'knopjes' aan en uit zitten. Dat ik zelf de regie heb over waar en wanneer ik puur mezelf ben en dan ook helemaal kan en wil zijn. En dat is juist zo kostbaar. Dat is eigenlijk onbetaalbaar. Toen ik vervolgens de opleiding tot professioneel coach volgde ontstond de wens om dit te combineren. 

Want muziek is overal en deze tools zijn altijd bereikbaar.